Noedels van witte kool met scampi's
Ingrediënten voor 2 personen
- 16 scampi's, gepeld en ontdarmd
- Marinade voor de scampi's: 2 el olijfolie, 1 el soyasaus, sap van ¼ citroen, 1 teentje look
- ½ witte kool, in heel dunne plakjes gesneden (waardoor ze uit elkaar vallen in dunne repen)
- 60g volkoren noedels
- 2 wortelen, in heel fijne reepjes gesneden, of in lange linten met een spiraalsnijner
- 4 lente – uitjes, in fijne ringetjes gesneden
- 1 rode chilipeper, in fijne ringetjes gesneden
- 1 blikje tomatenpuree 70g
- Sap van 1/2 citroen
- 2 el soyasaus
- 150 ml water
Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de marinade en schep de scampi's erdoor. Laat 15 min staan. Snij de wortel in heel fijne reepjes of gebruik een spiraalsnijder. Snij de chilipeper en lente-uitjes in fijne ringen.
Wok de witte kool enkele minuten in rijstolie. Haal de witte kool uit de pan. Bak in dezelfde pan de scampi's kort aan beide zijden en doe er de rest van de marinade overheen.
Doe het water in de pan, roer de tomatenpuree erbij en voeg het het citroensap, de sojasaus en de chilipeper toe. Breng aan de kook en schep de wortel en lente ui erbij. Laat enkele minuten sudderen.
Kook de volkoren noedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel ze af met koud water, zo spoel je de zetmelen weg. Doe ze terug in de pan samen met de witte kool, groenten en scampi's.