Ingrediënten voor 4 personen
- 2 aubergines, in stukjes gesneden
- 400 gr kikkererwten
- blikje tomatenpuree
- 800 ml tomatenblokjes of passata
- 2 theelepels ras el hanout
- 1 grote ui, gesnipperd
- snuifje komijn
- scheutje olie
- peper en zout
- 100 gr feta
- 200 gr bulgur
- optioneel: 200ml kokokosmelk
- Optioneel: 3 eetlepels ajvar (aubergine paprika puree)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Snij de aubergine in stukken.
- Meng een scheutje olie met komijn, peper en zout.
- Besprenkel de aubergine met de kruidenolie en verdeel over een bakplaat met bakpapier.
- Bak de aubergine 25 minuten in de oven.
- Fruit de ui in een grote pan.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg dan de tomatenblokjes of passata toe en roer goed door.
- Voeg de ajvar en ras el hanout toe en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Laat het mengsel 10 minuten pruttelen.
- Voeg dan de geroosterde aubergine toe en de kikkererwten. Laat nog 15 minuten pruttelen.
- Kook de bulgur gaar en doe bij het mengsel van de aubergine en kikkererwten.
- Werk met de feta en serveer er falafel bij.