Stoofpotje van aubergine, kikkererwten en bulgur

03-01-2025

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 aubergines, in stukjes gesneden
  • 400 gr kikkererwten

  • blikje tomatenpuree
  • 800 ml tomatenblokjes of passata 
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • snuifje komijn
  • scheutje olie
  • peper en zout
  • 100 gr feta
  • 200 gr bulgur
  • optioneel: 200ml kokokosmelk
  • Optioneel: 3 eetlepels ajvar (aubergine paprika puree)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200° C. 
  • Snij de aubergine in stukken. 
  • Meng een scheutje olie met komijn, peper en zout. 
  • Besprenkel de aubergine met de kruidenolie en verdeel over een bakplaat met bakpapier. 
  • Bak de aubergine 25 minuten in de oven.
  • Fruit de ui in een grote pan.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg dan de tomatenblokjes of passata toe en roer goed door.
  • Voeg de ajvar en ras el hanout toe en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Laat het mengsel 10 minuten pruttelen.
  • Voeg dan de geroosterde aubergine toe en de kikkererwten. Laat nog 15 minuten pruttelen.
  • Kook de bulgur gaar en doe bij het mengsel van de aubergine en kikkererwten.
  • Werk met de feta en serveer er falafel bij.
Céline De Groote