Quiche met pompoen
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 bladerdeeg
- 200 gr plantaardige room (Alpro)
- 125 gr ricotta
- 4 eieren
- 600 gr pompoen of butternut (vers of diepvries), in blokjes gesneden
- 1 rode ui in ringen gesneden
- 75 gr geitenkaas
- 100 gr verse spinazie
- Tijm, peper en zout
- 2 eetlepels paneermeel
- Vorm van ca 24 cm
- Optioneel: 1 handje pecannoten
Bereiding
Verwarm de oven op 180° C. Prik gaatjes in het deeg met een vork en bestrooi met het paneermeel. Leg het deeg in de vorm. Kook de pompoen beetgaar in water (ongeveer 5 min of volg de instructies op de verpakking bij diepvriesproduct).Giet af en laat even uitdampen.
Klop de eieren los en voeg de room, ricotta, tijm, peper en zout toe en meng goed door elkaar. Voeg de spinazie, blokjes pompoen of butternut, rode ui en geitenkaas toe. Meng alles voorzichtig door elkaar.
Verdeel het mengsel over de bodem. Werk eventueel af met geitenkaas en pecannoten.
Bak de quiche 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat een paar minuten afkoelen buiten de oven alvorens aan te snijden.