Ovenschotel met spinazie, gerookte zalm,zoete aardappel en halloumi

03-01-2025

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400g zoete aardappel, geschild en in stukjes gesneden
  • 700g spinazie
  • 300g gerookte zalm in plakjes
  • 200g halloumi
  • 2 el rijstolie

Bereiding

Verwarm de oven tot 200°C.

Kook de zoete aardappel gaar. Giet goed af en stamp fijn (je hebt geen melk nodig). Verhit de rijstolie in een ruime pan en laat de spinazie slinken, niet alles in 1 keer maar deel per deel.

Neem een ovenschaal en verdeel de spinazie over de bodem. Leg de plakjes zalm erop en bedek met de zoete aardappel puree. Dep de halloumi droog, snij de kaas n blokjes en leg op de zoete aardappelpuree. Bak de ovenschotel in 20 à 30 min in het midden van de oven.

Céline De Groote