Gezonde croque

10-01-2025

Ingrediënten voor 2 porties

  • 1 kipfilet
  • 1 el rijstolie
  • zout, peper
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ zachte avocado
  • 2 el Griekse yoghurt
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 4 sneetjes volkorenbrood of koolhydraatarm brood
  • 1 tomaat
  • 2 handjes rucola
  • 2 plakken mozzarella

Bereiding

Giet de rijstolie over de kipfilet, bestrooi met zout, peper en paprika en wrijf de kruiden goed open. Leg de kipfilet in een goed verwarmde grillpan en bak die ongeveer 8 minuten aan elke kant, tot de kipfilet mooi bruin is aan de buitenkant en gaar vanbinnen.

Snij de kipfilet in repen.
Meng de avocado met de yoghurt, citroensap, knoflook en een snuifje zout. Snij de tomaat in plakken.
Beleg een sneetje brood met de avocado spread, de helft van de reepjes kip, de helft van de rucola, de helft van de plakken tomaat en een plak mozzarella. Bedek dit met een tweede sneetje brood. Herhaal dit voor de andere croque. Rooster de croque knapperig in een toestel of in een hete grillpan.

Tip: de advocadospread is ook heel lekker als beleg op een cracker of boterham

Céline De Groote