Bloemkoolrisotto met champignons en noten

03-01-2025

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600g bloemkoolrijst
  • 2 wortels, in lange linten (met kaasschaaf of spiraalsnijder)
  • 1 courgette, in lange linten (met kaasschaaf of spiraalsnijder)
  • 500g champignons, in plakjes gesneden
  • 2 teentjes look, gesnipperd
  • 1 ui, gesnipperd
  • 100g cashewnoten, grofgehakt
  • 100ml groentenbouillon (of voeg 1/4 van een bouillonblokje toe aan
  • 2 el olijfolie
  • 50g parmezaanvlokken

Bereiding

Wok de bloemkoolrijst, voeg de linten van courgette en wortel toe met 100ml groentenbouillon. Laat 2 à 3 min koken.

Fruit de ui en look, bak de champignons en cashewnoten 5 min mee.
Garneer alles op een bord, schenk er 1 el olijfolie over en bestrooi met enkele parmezaanvlokkenHier past zowel vis als vlees bij. Maak wat extra klaar zodat je er 's anderendaags nog van genieten tijdens je lunch

Céline De Groote