Schil de zoete aardappel en pastinaak, snij in stukken en kook gaar. Snipper de ui en snij de venkel in repen. Bak de ui en venkel met 1 el rijstolie een 5-tal minuten. Voeg dan 10ml water toe en laat de groeten verder sudderen tot wanneer het water verdampt is.
Recepten voor je hoofdmaaltijd
Gnocchi met broccoli en venkel
Kook of bak de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de broccoliroosjes beetgaar, 2 à 3 min. Giet af en vang het kookvocht op. Snij de venkel in fijne reepjes, voeg 2el rijstolie in een pan en bak de venkelreepjes 4 à 5 min. Schep 3/4 van de broccoliroosjes erbij.
Ingrediënten voor 4 personen
Broccolitaart
TIP: Ben je liefhebber van asperges? Vervang de broccoli dan door witte of groene asperges of voeg het als extra groente toe.
Gezonde kapsalon
Kruid de kip goed met peper, zout en chilipoeder en bak in olijfolie of rijstolie.
Greens met rucola-citroenpesto
Kook in een grote kom water de boontjes gaar of volgens de instructies op de verpakking als het diepvriesbonen zijn. Snij de broccoli in roosjes en voeg de laatste 4 minuten de broccoli toe, dan zijn ze nog beetgaar. Giet de groenten af en dresseer op een bord met de snoeptomaten, feta en rucola.
Kook de zoete aardappel gaar. Giet goed af en stamp fijn (je hebt geen melk nodig). Verhit de rijstolie in een ruime pan en laat de spinazie slinken, niet alles in 1 keer maar deel per deel.
Noedels van witte kool met scampi's
Meng alle ingrediënten voor de marinade en schep de scampi's erdoor. Laat 15 min staan. Snij de wortel in heel fijne reepjes of gebruik een spiraalsnijder. Snij de chilipeper en lente-uitjes in fijne ringen.
Bloemkoolrisotto met champignons en noten
Wok de bloemkoolrijst, voeg de linten van courgette en wortel toe met 100ml groentenbouillon. Laat 2 à 3 min koken.
Bloemkoolpuree met ei en garnalen
Kook de aardappelen samen met de bloemkool gaar. Giet af, kruid met peper, zout en nootmuskaat en voeg de melk toe. Mix fijn in een blender of pureer met een staaf. Kook de eitjes gedurende 4 minuten en pel voorzichtig.
Leg het eitje bovenop de bloemkoolpuree, doe er de garnaaltjes en partjes kerstomaatjes bovenop.