Extra smaakmakers

Hak alle kruiden fijn. Snij de look, rode ui en chilipepertjes ook fijn.
Meng met de rode wijnazijn en olijfolie.
Tip: maak dit minstens 4 uren op voorhand klaar voor de beste smaak!
Deze smaakbom past perfect als saus bij steak, lamsfilet of ander gegrild vlees en ook als vinaigrette bij een salade.

Snij een rode paprika in stukjes en stoof gaar. Neem een 1 bol mozzarella en snij in kleine stukjes.
Voeg er 30g parmezaanse kaas, 30g pijnboompitten, 100ml plantaardige room en de gestoofde paprika bij. Mix tot een gladde saus.

Butternutsaus

10-01-2025

Snij de sjalot en look fijn. Snij de butternut in stukjes.
Doe de rijstolie in een grote pan, voeg de sjalot en look toe en laat 1 min stoven. Voeg de butternnut toe met 150ml water en 1 groentenbouillonblokje. Laat sudderen en voeg eventueel wat water bij.
Wanneer de butternutblokjes gaar zijn en het water verdampt is, schep...

Broccolisaus

10-01-2025

Kook de broccoli gaar. Schep de broccoli in een blender met de room, 100ml kookvocht van de broccoli en een half groentenbouillonblokje. Mix fijn en kruid met peper, zout en chilipeper. Voeg nog room of kookvocht toe als je de saus te dik vindt.

Rooster de noten tot ze goudbruin zijn. Doe de ingrediënten met uitzondering van de olijfolie, in een blender en mix tot een smeuïge pesto. Kruid met peper en grof zeezout.

Céline De Groote