Bruschetta's met vijgen
Snijd het donker brood in sneetjes en bestrijk ze aan beide kanten met een dun laagje olijfolie.
Grill de broodjes in een grillpan of in een broodrooster.
Snijd het donker brood in sneetjes en bestrijk ze aan beide kanten met een dun laagje olijfolie.
Grill de broodjes in een grillpan of in een broodrooster.
Maak de avocadodip: prak 1 advocado fijn en meng met 2 el limoensap, 3 el Griekse/plantaardige yoghurt en breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Halveer de snoeptomaatjes en leg ze er bovenop.
Snij 2 aubergines doormidden, kerf het vruchtvlees in met een mes besprenkel met rijstolie, zeezout en cayennepeper. Rooster de aubergines gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Schep het vruchtvlees uit de aubergine en voeg nog 4el olijfolie, 2el Griekse yoghurt, 3 el Tahini (=sesampasta toe) en het sap van een 1/4 citroen...